Italienska fyllda kyklingfiléer

Serverar: 4 portioner

En smak av Italien.

Ingredienser

  • 4 kyklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 150 g mozzarella, skivad
  • 8 marinerade soltorkade tomater, hackade
  • 3 msk färsk basilika, hackad
  • 80 g parmaskinka
  • 2 msk smör
  • Servera med
  • Hyvlad parmensanost
  • Klyftpotatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    Skär en ficka i filéerna på längden, men inte igenom. Vik ut, salta och peppra. Lägg på skivad mozzarella, soltorkade hackade tomater och basilika. Lägg ihop. Linda parmaskinka runt filéerna. Bryn filéerna i smör i en stekpanna och stek klart i ugnen, ca 20 minuter. Kontrollera att filéerna är genomstekta, att köttsaften är ofärgad. Skär upp i skivor Hyvla parmensanost över rätten. Servera med klyftpotatis till och ta gärna lite sesamfrön över potatisen, och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben