Italienska Muffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 25 minuter

Goda Matmuffins

Ingredienser

  • 6 dl Vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3 dl fil
  • 3/4 dl olja
  • 1 röd lök
  • 100 g fetaost
  • 8-10 st soltorkade tomater i olja
  • oregano eller basilika
  • Instruktioner

    1. Hacka rödlöken fint, skär fetaosten i mindre kuber, hacka soltorkade tomaterna i mindre bitar(ta gärna med lite av oljan som tomaterna ligger i). Blanda ihop till en röra.
    2. Börja sedan med smeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa lätt ihop ägg, olja och fil. Rör sedan ihop de torra ingredienserna med de blöta.
    3. Sätt ut 12 st muffinsformar på en plåt eller om du har en muffinsplåt så ta den och häll i smeten, ca till hälften. Peta sedan ner fyllningen, mängden bestämmer du efter smak. Toppa med lite oregano eller basilika. Grädda i 200 grader i 20-25 min. Ät och njut!

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (1)

    lunnabacksungen 24 maj 2009

    är det 3/4 dl olja eller vad är det för mått?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben