Italienska pestofrikadeller i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Det doftar och smakar verkligen Italien om denna underbart goda rätt som du snabbt svänger ihop.

Ingredienser

  • 70 g grön pesto
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 400 g blandfärs
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 800 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk honung
  • Servering
  • 400 g spaghetti
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Rör ihop pesto, ströbröd och ägg. Låt svälla i någon minut. Blanda med färs, salt och peppar. Forma till runda frikadeller med blöta händer.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken. Häll i krossade tomater och vatten. Tillsätt citron, salt, peppar och honung.
    3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    4. Lägg varsamt ner frikadellerna i tomatsåsen och ruska pannan lätt så att de täcks av såsen. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter.
    5. Servera med kokt spaghetti och finriven parmesanost på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben