Jägarens hopkok i Muurikka

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna rätt blir bäst i muurikka över öppen eld men funkar att göra i wokpanna eller traktörpanna också.

Ingredienser

  • 400 g kött (älg, kalv, gris)
  • 1 gul lök
  • 10 medelstora potatisar
  • 500 gram färsk svamp (med fördel kantareller)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 klick creme fraiche
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Förberedelser: Koka potatisen inte helt färdig och tärna i lagom stora bitar. Skär köttet i strimlor, dela löken i smala klyftor. Ansa och dela svamparna.
    2. 1. Bryn köttet, krydda med salt och peppar. 2. Tillsätt lök och svamp, låt det hela fräsa tills svampen tappat all vätska. 3. Lägg i potatisen och låt allt bli varmt. 4. Häll över grädde och tillsätt creme fraiche. 5. Servera direkt från muurikkan och låt er väl smakas.
    3. Tips: Detta är en rätt där man använder det man har hemma. Tillsätt gärna bacon, lingon, ananas eller något annat spännande.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben