Viltskavsgryta i muurikka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Gott med mat utomhus, tillagad i en muurika (se bild)

Ingredienser

  • 1 kg frusen älgstek
  • 1 paket (ca 150g) bacon
  • 1 st purjolök
  • 4 st kokta morötter
  • 13 st kokta potatisar
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 dl grädde
  • Kantareller
  • Svartpeppar
  • Soja
  • Instruktioner

    Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinad till morgonen och ska då skäras i tunna skivor. Skär upp allt i lagom bitar. Börja med att steka bacon så muurikkan blir infettad. Lägg i köttet och svampen stek det klart. I med grönsaker fräs en stund i med creme fraiche, grädde och kryddor puttra en stund Klart att serveras

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mippelina 22 mars 2011

    Oh det där såg gott ut !!

    wirinkatasp 1 april 2011

    Det var gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben