Läcker viltskavsgryta

Serverar: 4 portioner

Lyxig helgmat mitt i veckan.

Ingredienser

  • 2 paket hjortskav, á 240 g
  • 2 msk smör/rapsolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 4 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ dl frysta lingon
  • ½ dl messmör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Kokt broccoli
  • Instruktioner

    1. Halvtina hjortskaven och fräs det i smör/rapsolja så det får lite färg. Tillsätt lök och låt den fräsa med mot slutet.
    2. Häll i grädde och smula ner buljongtärning. Koka ihop på svag värme i ca 5 minuter. Smaksätt med lingon, messmör och timjan. Krydda med salt och peppar.
    3. Bjud kokt potatis och broccoli till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben