Viltskavsgryta

Serverar: 4 portioner

Viltskavsgryta

Ingredienser

  • 240 g viltskav
  • 1 ½ msk margarin
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 liten squash
  • 2 dl vatten
  • 1 ½ msk Touch of taste viltfond med kantarell
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3/4 krm torkad timjan
  • Instruktioner

    1. Stek det otinade viltskavet i margarin enligt anvisningen på förpackningen. Hacka lök. Skiva morötter och champinjoner. Skiva och halvera squashen. Tillsätt lök, morötter, vatten, viltfond med kantarell, vin och soja till grytan.
    2. Låt grytan småkoka ca 5 minuter. Lägg i squash, champinjoner, sambal oelek och timjan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka ev av med salt och peppar. Serveras med potatismos smaksatt med selleri.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben