Viltskav med enbär och messmör

Serverar: 4 portioner

Jättegod viltskavsgryta!

Ingredienser

  • 2 st viltskav, knappt tinat, i paket à 240 g
  • 200 g svamp, t ex kantareller, i bitar
  • 1 st purjolök, liten, i skivor
  • 2 msk margarin, flytande
  • 3 dl höns-kycklingbuljong, från tärning eller fond
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk enbär, krossade
  • 2 msk messmör
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 msk vatten
  • 3 krm salt
  • Instruktioner

    1. Fräs viltskavet i omgångar i hälften av fettet. Ta upp köttet. Fräs sedan svamp och purjo i resten av fettet. Blanda i kött, buljong crème fraiche, peppar, enbär och messmör. Låt koka ett par minuter.
    2. Rör ut mjölet i vattnet, blanda ner i grytan och koka upp. Smaka av med salt. Servera med kokt ris och kokta haricots verts och eventuellt rårörda eller naturella lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben