Pytt med viltskav

Serverar: 2 portioner

Syrligt, tärnat äpple och slanggurka ger extra pikant smak.

Ingredienser

  • 4 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • ½ slanggurka
  • 1 litet syrligt äpple
  • 1 paket viltskav á 240g
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Hackad persilja
  • Ev djupfrysta lingon
  • 2 äggulor
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och lök. Tärna dem ganska fint. Tärna gurkan. Skala, kärna ur och tärna äpplet.
    2. Stek potatisen mjuk i lite matfett. Tillsätt löken och låt den fräsa med tills den är mjuk och glansig. Krydda med salt och paprikapulver.
    3. Stek viltskavet i lite matfett enligt förpackningens anvisningar. Dela köttet i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Lägg ner köttet i potatispannan tillsammans med gurka och äpple. Låt allt fräsa samman några minuter.
    4. Strö över hackad persilja och eventuellt några frysta lingon. Bjud råa äggulor till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben