En pytt med rotfrukter, bönor, bacon och kantareller. Det går att ersätta kantarellerna med färska champinjoner om man så önskar.
Ingredienser
½ l färska kantareller
3 morötter
3 potatisar
2 palsternackor
Ca 150 g rotselleri
Ca 150 g haricots verts
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
140 g bacon
Smör
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala och skär rotfrukterna och potatisen i stavar. Förväll ett par minuter i kokande vatten. Häll av vattnet.
- Ansa svampen och dela i bitar, om kantarellerna är stora. Stek i smör tills vattnet kokat in och de fått fin färg.
Skala och hacka lök och vitlök.Dela baconet i lite mindre bitar och stek knaprigt. Tag ur stekpannan.
- Bryn löken, tillsätt rotfrukterna och bönorna och stek tills allt har fått lite färg. Blanda i bacon och svamp eller lägg upp var för sig.
Vill man kan man naturligtvis steka ägg till
Liknande recept
Kommentarer (0)