Mammas goda viltskavsgryta
Mina barns favoritgryta. Med en morfar som jagar, så är det inget konstigt med vilt på menyn, utan bara supergott. Godast är grytan förstås med eget vilt och inte de frysta förpackningarna med viltskav.
Ingredienser
2 paket viltskav eller ca 500 g tunt skivat älg- eller rådjurskött
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk dijon senap
1 msk vetemjöl
4-5 dl vatten
1 1/2 köttbuljong tärning
2 1/2 dl grädde
1 dl torkade trattkantareller
salt, peppar
(1 msk lingonsylt)
Instruktioner
- Fräs skaven i smör (har du eget kött skär köttet i tunna skivor när det är lätt tinat). Salta och peppra.
- Ta upp skaven och stek hackad lök och vitlök.
Häll tillbaka köttet i grytan och tillsätt senap och tomatpuré. Rör om och tillsätt vatten, grädde och smulade buljongtärningar.
- Smula i de torkade trattkantarellerna.
Låt puttra ca 30 min eller tills köttet är riktigt mört.
Tillsätt gärna ca en matsked lingonsylt
Red med vetemjöl mot slutet.
- Servera med ris och sallad.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Gott!
Super gott! Alla i familjen tyckte om den...klar 5 från oss :-)
Supergott och detta har jag gjort flera gånger. Full pott med poäng/ kram
Ändrade lite för att göra den LCHF vänlig. Bort med mjölet, mer grädde, lite mindre vatten, lite pofiber på slutet som redning. Tog också några enbär som fick koka med samt rosmarin som är så gott till vilt...Detta blev riktigt smarrigt!!!
Jättegott! Tack för receptet.