Viltskavsgryta med svamp och lingon

Serverar: 4 portioner

Smakrik gryta som passar både till vardag och fest. Du kan förhöja smaken med lite konjak eller portvin.

Ingredienser

  • Ca 500 g fryst viltskav, renskav eller älgskav
  • 1 liten purjolök
  • 2 små morötter
  • 200 g svamp, gärna blandsvamp
  • Salt
  • Peppar
  • Viltkrydda
  • 2-3 dl grädde
  • Ca 1 dl vatten
  • 2 msk vilt- eller kantarellfond
  • 75-100 g ädelost
  • Hackad persilja
  • ½ dl lingon
  • Instruktioner

    1. Tina skavet och låt det rinna av.
    2. Skiva purjolöken och morötterna. Hetta upp smör och lite olja i en gryta och fräs grönsakerna och svampen under omrörning. Tillsätt skavet och fortsätt fräsa ett par minuter. Krydda med salt, peppar och viltkrydda.
    3. Tillsätt grädde, vatten och fond och smula ner osten. Låt det hela sjuda till lagom konsistens. Blanda försiktigt ner lingonen. Smaka av och strö på hackad persilja.
    4. Servera genast med ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben