Jägarfruns lasagne

Serverar: 4 portioner

Lasagne är mycket uppskattande och gott att ställa fram på middagsbordet. Här ett recept som skiljer sig från mängden.

Ingredienser

  • 200 g fullkorns lasagneplattor
  • 50 g Västerbottenost riven (el.annan lagrad ost)
  • Smör
  • Svampsås
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 100 g polaricas frysta blandsvamp
  • 1/2 gul lök hackad
  • 5 dl mjölk
  • Viltsås
  • 300 g viltfärs
  • 2 st gula lökar hackade
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpurè
  • 5 st krossade enbär
  • 2 msk persilja hackad
  • 2 dl vatten el buljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Börja med svampsåsen, fräs lök och svamp i smöret, pudra på med mjölet och tillsätt mjölken, låt koka under omröring. Smaka av med salt och peppar.
    3. Fräs löken i smöret och tillsätt viltfärsen under omröring så att den smulas sönder och bryns i pannan. Tillsätt tomatpurén och kryddorna samt vattnet, låt koka i ungefär 10 minuter.
    4. Smörj en ugnsfast form och varva köttsås, lasagneplattor och svampsås. Lasagnen ska avslutas med svampsåsen överst. Strö över osten och låt den grädda i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (1)

    Missdoe 8 februari 2009

    Supergott! Serverade den med en blandad sallad och lingonketchup, -mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben