Jämtländsk ostpaj

Serverar: 1 portioner

Ensamrätt eller entré med fräscha grönsaker till.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kornmjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g vit getost
  • 1 stor morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    Skär getosten i små tärningar. Ansa och grovriv rotfrukterna. Ansa och strimla purjolöken och förväll det gröna några minuter i lite vatten. Varva de avrunna rotfrukterna och getost i pajskalet. Vispa samman ägg och gräddmjölk, salta, peppra och slå äggstanningen över fyllningen. Grädda 20-30 minuter. Ugn: 200 grader

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben