Jätte god saffranspannkaka

aldrig provat men ska....

Ingredienser

  • 1 liter risgrynsgröt
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 2 pkt saffran
  • 3 ägg
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl russin
  • Smör till formen
  • 1 ½ dl grädde till servering
  • 4 msk salmbärssylt
  • Instruktioner

    1. Koka risgrynsgröt enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skålla mandeln i kokande vatten, skala och hacka den fint. Blanda i mandeln, grädden, äggen, vaniljsockret samt russinen i gröten.
    3. Stöt saffran i en mortel tillsammans med strösockret.
    4. Smöra en ugnssäker form och lägg i smeten. Grädda i ugn 175 grader i cirka 20 minuter.
    5. Servera saffranspannkakan ljummen i fyrkantiga bitar (10 ggr 10 cm) med vispad grädde och salmbärssylt.

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben