Jätte god saffranspannkaka
aldrig provat men ska....
Ingredienser
1 liter risgrynsgröt
1 ½ dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
2 pkt saffran
3 ägg
1 dl sötmandel
1 dl russin
Smör till formen
1 ½ dl grädde till servering
4 msk salmbärssylt
Instruktioner
Koka risgrynsgröt enligt anvisning på förpackningen.
Skålla mandeln i kokande vatten, skala och hacka den fint. Blanda i mandeln, grädden, äggen, vaniljsockret samt russinen i gröten.
Stöt saffran i en mortel tillsammans med strösockret.
Smöra en ugnssäker form och lägg i smeten. Grädda i ugn 175 grader i cirka 20 minuter.
Servera saffranspannkakan ljummen i fyrkantiga bitar (10 ggr 10 cm) med vispad grädde och salmbärssylt.
Liknande recept
Jätte enkel och nyttig sallad
5
5 min
3
Saffranspannkaka
45 min
4-6
Saffranspannkaka recept från gotlänning
1 h
4-5
Saffranspannkaka
6
1
Potatisgratäng, Jätte god och enkel!
40 min
6-7
Saffranspannkaka
5
10
Jätte goda hembakta scones
40 min
Vit kladdchoklad tårta
4.7
16
4
Ananaskaka
5
30 min
8
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!