Jätteräkor i vitlök, chili och mango

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Serveras gärna som förrätt eller tapas med bröd, eller tillsammans med ris som huvudrätt.

Ingredienser

  • ½ dl solros- eller majsolja
  • 1 röd paprika
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 2 röda chili
  • ½ msk tomatpuré
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g råa jätteräkor, gärna ekologiska
  • ½ mango
  • Ev färsk koriander eller persilja
  • Instruktioner

    Hetta upp stekpanna med oljan. Tärna paprika, skala och skiva vitlöken och finhacka chilin. Låt paprika, vitlök, chili, tomatpuré och salt fräsa ihop 5-7 minuter. Tillsätt räkorna och stek dem på svag värme 1-2 minuter tills de blivit rosaröda. Vänd ner mangon. Servera med ris, garnera eventuellt med koriander eller persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben