Jättesolskensbulle med hallon

En stor härlig bulle med vaniljkräm och hallon.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl strösocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1½ l vetemjöl
  • 1½ dl vaniljkräm
  • 2 dl färska eller frysta hallon
  • Ägg till pensling
  • Florsockerglasyr
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll ner lite av mjölkblandningen och vispa tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av mjölkblandningen, salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.Låt jäsa i bunken i cirka 40 minuter under bakduk.
    2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda den i några minuter. Tillsätt eventuellt mer mjöl. Dela degen i två delar och tryck ut dem till cirka 2 cm tjocka rundlar på varsin plåt, smord eller med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader. Bred ut vaniljkrämen på rundlarna men lämna cirka 2 cm runt om utan kräm. Strö ut hallonen. Låt degen jäsa i ytterligare cirka 30 minuter. Pensla kanten med uppvispat ägg och grädda i cirka 20 minuter. Låt svalna, blanda florsocker med vatten till lagom konsistens, och ringla sedan över glasyren på kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 12 maj 2009

    Blir två, höga och helt fantastiska bullar!! Planerar redan att baka dem med blåbär.... Toppbetyg såklart!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben