Jamaicansk rubb (Jerk-rubb)

Serverar: 15 portioner

Tid: 15 minuter

Smaken av Jamaica i en burk. Passar perfekt nu till sommarens fester. Alla sorters kött går lika bra. Välj själv om du vill grilla, steka eller tillaga köttet i ugnen. OBS! Det ingår mycket salt i kryddblandningen, minska gärna ner på det.

Ingredienser

  • 7 tsk mald kryddpeppar
  • 1.75 dl salt
  • 1.25 dl vitlökspulver
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl chipotle chili pulver
  • 1 msk kryddnejlika
  • ½ dl torkad timjan
  • ½ dl mald svartpeppar
  • 6.25 msk cayennepeppar
  • 0.25 dl mald kanel
  • Instruktioner

    Lägg alla ingredienser i en stor skål. Blanda väl och häll upp i lufttät burk. Passar alla sorters kött. Gnid in kryddan i köttet och för bästa smak, låt köttet vila i minst en timme. Tillagningsmetod väljer du.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben