Het karré med chili och äppelcidervinäger

Serverar: 4 portioner

Grillad zuccini är gott till.

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré i bit
  • Saltlag
  • 1/2 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl salt
  • 7 dl vatten
  • 1 1/2 msk socker
  • 1/2 msk hela svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • Rub
  • 1 msk hackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 1/2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp så att sockret och saltet löser sig. Låt svalna.
    2. Lägg köttet i en trång bunke. Häll över lagen. Lägg en tallrik över som tyngd. Låt vila i kylskåp i 6–24 timmar.
    3. Sätt ugnen på 150°C. Skala och finhacka löken och vitlöken till rubben. Blanda med alla övriga ingredienser. Ta upp köttet ur lagen och torka av det. Gnid in rubben. Lägg köttet i en ugnssäker form.
    4. Ställ in i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills köttet har en innertemperatur på 65°C. Vänd köttet efter halva tiden.
    5. Låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs upp. Hit kan köttet förberedas. Spara stekskyn.
    6. Skär köttet i cm-tjocka skivor. Pensla med lite olja och grilla ca 1 minut på varje sida. Värm stekskyn och ringla över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben