Jansson med surströmming

Serverar: 4-6 portioner

Fresta med surströmming istället för ansjovis i en klassisk Jansson.

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 gula lökar
  • 50 g surströmmingsfilé
  • 1 dl ansjovisspad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk ströbröd
  • 2-4 msk smör eller flytande margarin/smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala potatisen. Skär potatisen i tunna strimlor. Skala löken och skär den i tunna strimlor. Smörj en ugnssäker form.
    3. varva potatis, lök och surströmming i formen, avsluta med potatis överst. Häll över ansjovisspad och grädde. Strö över lite ströbröd. Skär tunna skivor av smöret, gärna med osthyvel, och lägg på.
    4. Ställ in mitt i ugnen i ca 1 timme. Prova gärna med en sticka, tandpetare eller gaffel om potatisen är mjuk, då är din Jansson färdig.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben