Stroganoff Jansson

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta blev ett mycket lyckat bröllop mellan korv Stroganoff och Jansson. Stroganoffs ingredienser blandade med Janssons och tillagade på Janssons vis. Resultatet blev en krämig Jansson med Stroganoffsmak. Mycket enkel tillagning med billiga ingredienser. Bara att skära blanda och grädda.

Ingredienser

  • 700-800 g potatis
  • 500-600 g falukorv
  • 1 purjolök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl tomatpuré
  • 2-3 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatis och falukorv i stavar. Strimla och hacka hela purjolöken, även det gröna. Smörj en ugnsform och lägg i hälften av potatisstavarna. Salta och peppra på potatisen och lägg i all purjolök. Pressa i vitlöken och lägg på korvstavarna. Lägg på resten av potatisen och salta och peppra. Blanda grädde och tomatpuré och häll över i formen. Sprid över ströbröd och toppa med smörklickar. Placera på nedersta falsen i ugnen och grädda i ca 45-50 minuter. Ytan ska ha fått fin färg och knaprighet och potatisen vara mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben