Janssons frestelse 6 poäng per portion

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Har ej provat denna rätt ännu,men skall göra det inom kort..

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 1 burk (125 g) ansjovis
  • 1 gul lök
  • 2 dl matlagningsgrädde (max 7%)
  • 2 msk ströbröd
  • 2 kokta ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla potatisen. Skär löken i ringar. Fördela hälften av potatisen och löken i en ugnsfast form. Blanda grädden med spadet från ansjovisburken, krydda med salt och peppar. Fördela ansjovisfiléerna över potatisen, lägg över resten av potatis och lök. Häll över gräddblandningen.
    2. Grädda i 225 grader i ca 40 min eller tills potatisen är mjuk. Strö över ströbrödet när ca 10 min återstår och låt det få färg. Servera med varsin ägghalva.
    3. Det framgår inte av receptet vad det flytande margarinet ska användas till, men jag gissar på att det är till att smörja formen med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben