Janssons hummerfrestelse

Serverar: 8 portioner

Något nytt på smörgåsbordet kanske?? Prova då Janssons hummerfrestelse :-)

Ingredienser

  • 1 ½ kilo potatis, skalad och riven
  • 3 burkar, à 125 g Grebbestad Ansjovis Original
  • 2 gul lök, skivade
  • 50 g farinsocker
  • 4 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 3 msk smör
  • Hummersås
  • ½ hummer, med skal
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ röd chili
  • 2 schalottenlök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala hummern och skär köttet i mindre bitar.
    2. Fräs schalottenlök, chili och hummerskal. Slå på grädde, mjölk och ansjovisspadet. Koka i ca 10 minuter. Sila och smaka av med salt och peppar.
    3. Fräs lök i smör och häll på farinsockret.
    4. Varva potatis, lök, ansjovisfiléer och hummerkött. Slå över hummersås, strö över ströbröd och lägg små smörklickar överst.
    5. Grädda Janssonen i ugn i 225° i ca 60 min.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben