JAPP! - En lättlagad mousse

En syndigt god efterrätt.

Ingredienser

  • 175 g mörk blockchoklad
  • 2 japp eller marsbitar à 55 g
  • 4 äggulor
  • 3 msk socker
  • 1 krm salt
  • 4 dl grädde
  • Garnering
  • Hackad choklad eller japp
  • Instruktioner

    1. Grovhacka blockchokladen och Japp eller Marsbitarna. Smält detta i en skål i vattenbad och rör till en jämn smet.
    2. Vispa äggulorna, sockret och saltet fluffigt. Blanda med chokladsemeten och låt svalna något.
    3. Vispa grädden styv. Rör ner 1 dl av grädden i smeten och vänd sedan ner resten.
    4. Lägg upp i glas eller små skålar och ställ i kylskåp att stelna. Garnera med lite hackad choklad eller japp.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    LenaEngstrom 25 juni 2008

    Håller med om att den är syndigt god :P

    maadalen 7 mars 2010

    Denna efterrätt brukar jag göra och jag tycker den är ljuvligt god. Precis en efterrätt i min smak, härligt krämig och lättlagad. Sen är det väldigt positivt med desserter som kan göras klart tidigt på dagen, bara att ställa fram när det är dags. Perfekt avslutning på middagen helt enkelt.

    farmormor 29 juli 2010

    Jag håller med väldigt god dessert. Men hur länge behöver den stå kallt för att stelna?? Kommer att göras fler gånger bara jag får den att stelna i kylen.

    Fisk_ 11 juli 2011

    Detta är typ det bästa som finns!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben