Jappmousse med mandel och apelsin

Serverar: 5-6 portioner

Barnsligt god men ändå med vuxna smaker av mandel och apelsin. Inte så söt som man kan tro. Gör den! För den är också barnsligt enkel.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g Japp (Mars går också bra)
  • 2 äggulor
  • Yttersta skalet från en stor apelsin
  • 1 dl flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Skär Jappen i bitar, inte för stora. Smält dem på svag värme tillsammans med ett par matskedar grädde. Låt svalna.
    2. Blanda ner apelsinskal och mandel.
    3. Vispa återstående grädde ganska fast och vänd ner i chokladen.
    4. Fördela i koppar eller glas och ställ kallt till servering.
    5. Dofta eventuellt lite kakao över vid servering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben