Jennys falska biskvier

Tid: 1 timme

Super goda choklad kakor i rutor. Besvärliga men väl värd sitt slit!!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 1/2 dl socker
  • 225 g smält smör
  • 2 dl kokande vatten
  • 4 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • Smeten
  • 150 g smör
  • 2 1/2dl florsocker
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1 ägg
  • 250 g blockchoklad
  • 6-7 bitar vit choklad
  • 4 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i det kokande vattnet. Blanda dom torra ingredienserna tillsammans och sikta ner det i smeten. Häll smeten i bakpapper klädd plåt. Grädda 10 min. i 225grader.
    2. Rör ihop smeten och vispa den sedan med elvisp. Bre ut den på den kalla kakan.
    3. Smält Blockchokladen i tex micron och blanda i 3 msk matolja. bre de på smeten. Låt chokladen stelna något . Smält vita chokladen och blanda i 1 msk matolja. Ringla långa sträck över hela kakan. Kanske genom en plastpåse med litet hål i om man vill. Låt stelna igen och skär i trekanter. Dom är väldigt goda att äta lite halvfrusna!!

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben