En näringsrik paj som är god både varm och kall, passar utmärkt som sommarlunch. Serveras med fördel tillsammans med en god italiensk sallad och hemmagjord lemonad.
Fräscht, enkelt och gott!
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör
1½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl linfrökross
Fyllning
200 g quorn eller kyckling
50 g soltorkade tomater
50 g ruccolasallad
50 g spenat
50 gram purjolök
Stanning
3 ägg
2 dl mjölk
2 msk pesto
Ost
Svartpeppar
Timjan
Basilika
Instruktioner
- Ugnstemp: 200 grader
Mixa smör, mjöl, havregryn och linfrö i en matberedare, knåda ihop till en boll och lägg i frysen ca 10-15 min.
Arbeta ut degen i en pajform, stick hål på degen ca 10 ggr med en gaffel. Förgrädda i ugn ca 10 min.
- Skölj samtliga grönsaker, hacka purjolök och soltorkade tomater. Låt spenaten och ruccolan vara hela, för en snabbare och snyggare paj.
Skär quorn/kyckling i bitar.
- Vispa ihop ägg, mjölk, pesto, ost och kryddor till en stanning.
Ta ut det förgräddade skalet ur ugnen och fyll.
Häll över äggstanningen och ställ tillbaka in i ugnen.
Låt stå tills den stannat.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Gillade grundreceptet, men hade inte alla de grönsakerna hemma så att jag bytte ut mot en påse frysen blandning av sockerärtot, broccoli och haricot verts i pestosås med grillade tomater. Rätten blev både jättegod och lättlagad - återkommande favorit. :)
Denna paj är den godaste jag någonsin ätit. Jag hade kyckling i den, och Serverade den tillsammans med en sallad av tomater, mozzarella som marinerats med vitlök salt och olivolja, nektariner, olika sorters gränslösas och rostade pnjenötter. Det blev verkligen supergott :-))