Pestopaj och rostade grönsaker

Serverar: 6 portioner

Den här långpannepajen med mycket grönsaker och pesto är perfekt om man blir många. Pajen är god kall därför passar den bra att skära i bitar och servera som tilltugg.

Ingredienser

  • Botten
  • 6 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 250 g kallt smör
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4 paprikor, i olika färger
  • 3 rödlökar
  • 1 stor squash
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g fetaost
  • 7 ägg
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 burk pesto, 200g
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa.
    3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. eller använd fingertopparna och arbeta så snabbt som möjligt ihop till en deg.
    4. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen cirka 1 timme.
    5. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i en långpanna, ta lite deg i taget. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter.
    6. Fyllningen: Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar.
    7. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör om någon gång under tiden. Tag ut grönsakerna och häll över dem i ett durkslag så att all vätska rinner av. Låt grönsakerna svalna.
    8. Fördela grönsakerna i det förgräddade pajskalet och smula över osten. Vispa ihop ägg, mjölk och pesto. Häll äggstanningen över grönsakerna.
    9. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den är genomgräddad och har vacker färg, cirka 40 minuiter.
    10. Låt pajen kallna, skär den i bitar och garnera med rostade cocktailtomater.
    11. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben