Pestopaj

Serverar: 4-6 portioner

Dinkelmjöl och kvarg ger ostpajen ett lägre GI än vanlig paj.

Ingredienser

  • 2 ½ dl siktat dinkelmjöl
  • 100 g smör
  • 3/4 dl Kesella kvarg
  • Fyllning
  • 2 krukor basilika
  • 3 ägg
  • 1 3/4 dl Kesella kvarg
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g riven ost, gratäng
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 200°.
    3. Hacka basilikan. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika.
    4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    5-6
    1 h 30 min
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben