Räk och Pestopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En paj med räkor känns alltid lite lyxigt att bjuda på.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g kallt smör eller margarin
  • 3/4 dl kesella
  • Fyllning
  • 600 g räkor med skal
  • 2 paket djupfryst spenat à 250 g
  • 1 gul lök
  • 1 dl pesto
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Äggsmet
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader
    2. Gör pajskalet enligt receptet och tryck ut den i en pajform. Nagga botten och ställ den kallt i ca 30 min.
    3. Ta fram pajskalet och förgrädda det mitt i ugnen ca 10 min.
    4. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka löken, skala räkorna.
    5. Fräs lök och spenaten i lite matfett. Tillsätt pesto och smaka av med salt och peppar.
    6. Fördela spenatröran över den förgräddade pajskalet. Strö räkorna över det hela.
    7. Vispa samman ägg och mjölk. Häll äggsmeten över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 min eller tills äggsmeten har stannat och fått fin färg.
    8. Smaklig Måltid!!

    Liknande recept

    1 h 15 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben