Pestopaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket god vegetarisk paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ca 5 cm purjolök
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 dl pesto
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen, gärna i matberedare. Linda sedan in pajdegen i plastfolie och lägg i kylen ca 30 minuter.
    2. Skär grönsakerna i bitar, lägg i en ugnsäker form, ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen i 20-30 minuter i 225 grader.
    3. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter samtidigt som du ugnssteker grönsakerna. Vispa under tiden ihop ägg, mjölk och pesto i en skål.
    4. När grönsakerna är färdiga, lägg dem i det förgräddade pajskalet, häll över pestosmeten och grädda pajen i ca 30-40 minuter.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben