Jitterbuggare med kardemumma
Serverar:
15 portioner
Smaskig liten mördegskaka med frasig maräng – en riktig 40-talsklassiker.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
1 tsk krossade kardemummakärnor
2 msk strösocker
100 g smör
1 äggula
Maräng
1 äggvita
1 dl strösocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Hacka ihop mjöl, kardemumma, socker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
Lägg degen på mjölat plastfolie och platta ut den till en rektangel, ca 15 x 20 cm.
Låt vila i kyl 10 min.
Vispa äggvitan till vitt skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa till ett fast skum.
Bred marängen över degen.
Rulla ihop som en rulltårta. Låt vila i kyl ca 10 min.
Skär den i 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen 15–20 min.
Liknande recept
Jitterbugg
5
35
Kardemumma bulle
1
Kärlekspaj med vitchoklad, kardemumma och Baileys
4.5
1 h
6-8
4
Sockerkaka med kardemumma och vit choklad
4.5
10
4
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Mördegskakor med kardemumma
5
40-60
7
Citronskorpor med kardemumma
3
1
Morotskaka i långpanna med kanel och kardemumma
4.7
12
Yoghurt med kardemumma
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!