Jitterbuggare med kardemumma

Serverar: 15 portioner

Smaskig liten mördegskaka med frasig maräng – en riktig 40-talsklassiker.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk krossade kardemummakärnor
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Maräng
  • 1 äggvita
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Hacka ihop mjöl, kardemumma, socker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
    3. Lägg degen på mjölat plastfolie och platta ut den till en rektangel, ca 15 x 20 cm.
    4. Låt vila i kyl 10 min.
    5. Vispa äggvitan till vitt skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa till ett fast skum.
    6. Bred marängen över degen.
    7. Rulla ihop som en rulltårta. Låt vila i kyl ca 10 min.
    8. Skär den i 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
    9. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben