Jitterbuggare med polkamaräng
Smaksätt marängen i den klassiska Jitterbuggaren så får du en ny spännande kaka. Här smaksätts den med polkagris.
Pröva gärna med kokos och citron eller andra favoritsmaker.
Ingredienser
Mördeg
2½ dl vetemjöl
2 msk florsocker
100 g smör
1 äggula
Fyllning
1 äggvita
2 msk socker
1-2 msk krossade polkagriskarameller
Instruktioner
- Hacka smöret. Arbeta ihop smör, mjöl, florsocker och äggula till en deg. Låt degen vila svalt i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitan och sockret till en maräng. Tillsätt hackad polkagris.
- Kavla ut mördegen till en rektangel, ca 15 cm x 30 cm. Bred ut marängen. Rulla försiktigt ihop till en rulle. Lägg rullen på en skärbräda och låt den vila i frysen i ca 10 minuter.
- Skär rullen i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Grädda i ca 12-15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)