Jitterbuggare med polkamaräng

Smaksätt marängen i den klassiska Jitterbuggaren så får du en ny spännande kaka. Här smaksätts den med polkagris. Pröva gärna med kokos och citron eller andra favoritsmaker.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 1 äggvita
  • 2 msk socker
  • 1-2 msk krossade polkagriskarameller
  • Instruktioner

    1. Hacka smöret. Arbeta ihop smör, mjöl, florsocker och äggula till en deg. Låt degen vila svalt i ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Vispa äggvitan och sockret till en maräng. Tillsätt hackad polkagris.
    4. Kavla ut mördegen till en rektangel, ca 15 cm x 30 cm. Bred ut marängen. Rulla försiktigt ihop till en rulle. Lägg rullen på en skärbräda och låt den vila i frysen i ca 10 minuter.
    5. Skär rullen i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Grädda i ca 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben