Jockes Smala Banankaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En kalorifattigare men proteinrik banankaka. Hela kakan innehåller med valnötter ca. 790 kcal, fördelat på 39 % protein, 36 % fett, 25 % kolhydrater. Vill man minska kalorierna ytterligare kan man utesluta valnötterna och då innehåller kakan istället ca. 490 kcal, fördelat på 53 % protein, 12 % fett, och 35 % kolhydrater.

Ingredienser

  • 50 g valnötter
  • 2½ dl (45 g) pofiber
  • 1½-2 dl (75 g) proteinpulver med banansmak
  • 2 tsk (10 g) bakpulver
  • ½ dl (5 g) steviaströ
  • 3 tsk (5 g) psylliumskal
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 3 st (1 dl el. 100 g) äggvita
  • 1 st (100 g) banan
  • 3½ dl (350 g) vatten
  • Till formen
  • Matfett
  • Pofiber
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Hacka valnötterna lite lagom grovt. Smöra och ströa en kakform, ca 24 cm i diameter. Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum i en andra bunke. Mosa eller mixa bananen. Rör ner vattnet, bananen och nötterna i de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner de hårt vispade äggvitorna i smeten. Se till så att det blandas väl, men var försiktig så att så mycket luft som möjligt bibehålls i smeten. Häll över smeten i den ströade formen. Grädda i ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar och avnjuts.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben