En kall och god rätt till varma sommardagar, ursprungligen från Sydamerika. Fått receptet av en vän från Chile och receptet tillagas i stora delar av Sydamerika. Detta är en personlig variant av orginalet!
Ingredienser
4-5 dl gräddfil eller grekisk yoghurt (10%)
chilipeppar, mald (ej chilipulver)
1 hel fetaost
Persilja (torkad, fryst eller färsk)
Färsk pressad vitlök
Olivolja (smaksättning)
8 medelstora kokta potatisar
4 hårdkokta ägg
Oliver
Salt
Instruktioner
Mosa fetaosten med gaffel, blanda med gräddfilen och oljan, persilja, vitlök samt smaksätt med chilipeppar samt salt.
Dela potatisarna i bitar, ca 2 potatisar per person. Dela äggen i halvor eller minde bitar, 1 ägg per person.
Lägg upp fint på tallrikar, häll över den kalla såsen och garnera med oliver, olivolja samt persilja.
Finns bara en sak att säga efter att ha ätit denna rätt; MUMS!
Juaqin11 januari 2009
Papas a la huancaina
Patricakyllon7 oktober 2009
Ursäkta kommer det här från Chile, för det första PAPA A LA HUANCAINA kommer från ett stad i Perú Huancayo, Chile har få recepeter av mat och kulinarisk uttryck jämfört med Perú till och med vet man a potatisen kommer från Perú och recepeten är falsk och lite kreativt,
Patricakyllon7 oktober 2009
http://en.wikipedia.org/wiki/Papa_a_la_Huancaina Läs här och se vart receptet kommer ifrån informera er bättre innan ni säger något ursprung det där bevisar eran okunnighet inom kulinarisk historia
Juaqin13 oktober 2009
Skit i vad Patricakyllon skriver, det verkar vara en väldigt otrevlig männika!
Har fått receptet från en vän från Chile och rätten tillrättas i många länder i Sydamerika enligt källa, så vad Patricakyllon är bara skitsnack från en översittare.
VÄLDIGT GOD MATRÄTT i vilket fall som helst!
boz196513 oktober 2009
Tycker dessutom att verkar som om "Patricakyllon" behöver ta en ABF-kurs i rättstavning... Att klaga på skitsaker och dessutom stava som en kratta när man gör det tycker jag bara är patetiskt.
Finns bara en sak att säga efter att ha ätit denna rätt; MUMS!
Papas a la huancaina
Ursäkta kommer det här från Chile, för det första PAPA A LA HUANCAINA kommer från ett stad i Perú Huancayo, Chile har få recepeter av mat och kulinarisk uttryck jämfört med Perú till och med vet man a potatisen kommer från Perú och recepeten är falsk och lite kreativt,
http://en.wikipedia.org/wiki/Papa_a_la_Huancaina Läs här och se vart receptet kommer ifrån informera er bättre innan ni säger något ursprung det där bevisar eran okunnighet inom kulinarisk historia
Skit i vad Patricakyllon skriver, det verkar vara en väldigt otrevlig männika! Har fått receptet från en vän från Chile och rätten tillrättas i många länder i Sydamerika enligt källa, så vad Patricakyllon är bara skitsnack från en översittare. VÄLDIGT GOD MATRÄTT i vilket fall som helst!
Tycker dessutom att verkar som om "Patricakyllon" behöver ta en ABF-kurs i rättstavning... Att klaga på skitsaker och dessutom stava som en kratta när man gör det tycker jag bara är patetiskt.