Jockes tacopastagratäng

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Ett enkelt storkok för 8 st 300g portioner som fungerar bra att portionera ut i lunchlådor och frysa in. Näringsinnehåll per 300g portion: 425 kcal; 20,5 g Fett; 16 g Kolhydrater; 41 g Protein. Energifördelning: 45% Fett; 15% Kolhydrater, 40% Protein. Lågt GI p.g.a. den låga kolhydratmängden. Proteinet ger hög och långvarig mättnadskänsla. Trots att produkter med låg fetthalt används kommer 45% av energin ifrån fett vilket gör att rätten klassas som LCHF. Om man vill kan man använda 'fullfat' produkter, men då sticker kaloriinnehållet iväg och portionsstorleken bör minskas.

Ingredienser

  • 250 g lowcrab/protein-pasta
  • 1 stor gul lök (250 g)
  • 20 g rapsolja
  • 500 g nötfärs 12% fett
  • 250 g portabello svamp
  • 1 påse (40 g) taco krydda
  • 1 dl vatten
  • 500 g tomat
  • 250 g lätt crème fraîche, paprika & chili smak
  • 100 g riven ost
  • 200 g philadelphia lightest 3% eller annan mager färskost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt förpackingen. Hacka löken och fräs den i rapsoljan i en stor stekpanna. Stek köttfärsen ihop med löken. Tärna svampen och stek med i köttfärsen. Blanda i tacomixen och vattnet i stekpannan. Tärna eller skiva tomaterna. Blanda den kokta pastan med köttfärsblandningen. Häll upp köttfärsblandningen i en ungssäker form. Klicka ut philadelphiaosten och crème fraichen över köttfärsen. Fördela ut tomaterna. Strö över den rivna osten på toppen. Gratinera i ugn ca. 20 minuter eller tills det att osten fått fin färg.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30-50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben