Jörgens fisksoppa

Ingredienser

  • Vit fisk och lax
  • Olivolja
  • Rotfrukter
  • rotselleri
  • palsternacka
  • morötter
  • fänkål
  • Finkrossade tomater med basilika
  • Fiskbuljongtärning
  • Matlagningsvin
  • Vatten
  • Fiskars kryddmix
  • cayennepeppar
  • salt
  • Instruktioner

    Ansa och skär rotfrukterna i tärningar. Värm olja i en stor kastrull. Tillsätt rotfrukterna och fräs dem mjuka. Behåll locket på hela tiden så att smakerna stannar i grytan. När rotfrukterna börjar mjukna, tillsätt buljongtärningen, vatten, matlagningsvin och de krossade tomaterna. Låt det koka ihop en stund och krydda. Stäng av plattan och lägg i fisken och låt det stå tills fisken fått fin färg. Servera med lantbröd och en klick aioli!

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben