Jordgubb- och smultronmarmelad

En härligt marmelad till mackan! Den är mycket speciell!

Ingredienser

  • 620 g jordgubbspuré (med 10 % socker)
  • 100 g smultron
  • 1 st vaniljstång (gärna tahitivanilj)
  • 825 g strösocker
  • 16 g fruktpektin
  • 150 g glykos
  • 6 g citronsyra
  • 5 g Kirschwasser (eller annan sprit)
  • Silpat matta (silikonbehandlat bakpapper)
  • Instruktioner

    1. Blanda sockret väl med pektinet, så att inga klumpar bildas när det blandas med vätskan.
    2. Dela vaniljstången och skarpa ur fröna, tillsätt (vaniljstång och frö) till jordgubbspuré och socker/pektinblandningen som kokas upp, tillsätt glykos, smultron och koka till 106°C.
    3. Tag upp vaniljstången och skrapa av, tillsätt citronsyran och spriten, mixa med stavmixer och häll snabbt upp i en ram, 1 cm hög. Strö lite socker på ovansidan, låt stå 1 dygn innan marmeladen skärs upp i lämplig storlek (3*3 cm). Rulla bitarna i strösocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annelieberggren 4 augusti 2012

    godis på macka??? lite udda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben