Jordgubbar med kryddig mascarpone

Serverar: 4 portioner

De här marinerade jordgubbarna får en spännande smak av kanel, svartpeppar, amaretto och lagrad balsamvinäger. Receptet kommer från boken Italia Amore.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 250 g marscarponeost
  • ½ tsk lagrad balsamvinäger eller crema di balsamico
  • 1 msk amaretto + extra till servering
  • Kryddsocker
  • ½ kanelstång
  • 6 svartpepparkorn
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/4 citron, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Börja med kryddsockret: Dela kanelstången. Stöt alla ingredienser i en mortel till ett fint pulver.
    2. Ansa jordgubbarna och dela dem på mitten. Lägg jordgubbarna i en skål och strö över hälften av kryddsockret. Blanda försiktigt och låt dra 10-15 minuter.
    3. Blanda mascarponen med resten av kryddsockret, balsamvinägern och amaretton.
    4. Lägg upp krämen i 4 glas, fördela jordgubbarna över och droppa över lite extra amaretto.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    lotteschioler 18 juni 2009

    Mamma mia! Det låter helt fantastico!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben