Jordgubbar med kryddig mascarpone
De här marinerade jordgubbarna får en spännande smak av kanel, svartpeppar, amaretto och lagrad balsamvinäger.
Receptet kommer från boken Italia Amore.
Ingredienser
500 g jordgubbar
250 g marscarponeost
½ tsk lagrad balsamvinäger eller crema di balsamico
1 msk amaretto + extra till servering
Kryddsocker
½ kanelstång
6 svartpepparkorn
3/4 dl strösocker
1/4 citron, rivet skal
Instruktioner
- Börja med kryddsockret:
Dela kanelstången.
Stöt alla ingredienser i en mortel till ett fint pulver.
- Ansa jordgubbarna och dela dem på mitten.
Lägg jordgubbarna i en skål och strö över hälften av kryddsockret.
Blanda försiktigt och låt dra 10-15 minuter.
- Blanda mascarponen med resten av kryddsockret, balsamvinägern och amaretton.
- Lägg upp krämen i 4 glas, fördela jordgubbarna över och droppa över lite extra amaretto.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Mamma mia! Det låter helt fantastico!!!