Jordgubbs- och mangosallad med fetaost

Serverar: 4 portioner

Servera salladen som den är med ett gott bröd eller som tillbehör till nåt gott grillat.

Ingredienser

  • 1 mango
  • 500 g jordgubbar
  • 200 g blandad grönsallat, i bitar
  • 100 g fetaost
  • 1/2 dl solroskärnor, rostade
  • Dressing
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela mangon på båda sidor om den platta kärnan. Ruta fruktköttet med en kniv. Vräng skalet och skär loss fruktköttet.
    2. Skölj och ansa jordgubbarna. Skär dem i bitar.
    3. Fördela salladen på ett uppläggningsfat. Fördela mango och jordgubbar över sallaten. Skär fetaosten i bitar och toppa med den och rostade solroskärnor.
    4. Blanda samman apelsinsaft, honung och olivolja till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Servera till salladen med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben