Jordgubbs- och passionsfruktsbakelser i glas

Serverar: 60 portioner

Det är viktigt att inte passionsfruktsjuicen är för varm då gelatinbladen rörs ner. Gör gärna moussen i tre omgångar. Receptet är till 60 glas.

Ingredienser

  • Sockerkaka
  • 6 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 150 g smör
  • 1½ dl vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Limelag
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1½ dl pressad lime
  • Mousse
  • 24 passionsfrukter
  • 30 gelatinblad
  • 3 liter vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • Jordgubbar
  • 7 liter jordgubbar
  • 6 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1½ dl strösocker
  • Ev garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt pösigt. Smält smöret och tillsätt vattnet. Blanda vetemjölet med bakpulver. Blanda ner mjöl- och smörblandningarna i äggpöset. Fördela smeten i tre väl smorda och bröade avlånga brödformar à ca 1½ liter.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakorna stå kvar en liten stund i formarna innan de stjälps upp och får kallna på galler. Skär sockerkakorna i skivor. Lägg dem i bottnen på plastglas.
    3. Limelag: Koka upp socker, vatten och limesaft och låt koka 2-3 minuter. Låt kallna. Skeda lagen över sockerkaksskivorna.
    4. Mousse: Halvera, gröp ur och passera passionsfrukterna. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden till ett löst skum med sockret. Värm passionsfruktsjuicen till drygt fingervarmt. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i juicen. Häll blandningen i grädden under vispning. Fördela moussen i glasen och ställ kallt.
    5. Snoppa och skär jordgubbarna i fjärdedelar. Varva dem med limesaft, limeskal och socker i en skål. Låt stå kallt till servering. Fördela jordgubbarna i glasen och garnera ev med små citronmelisskvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben