Jordgubbs- och rabarberpaj
I denna dessert kombineras de härliga smakerna från både jordgubbe och rabarber. Servera gärna pajen med lite vispad vaniljvisp.
Ingredienser
375 g färdig pajdeg
Fyllning
375 g späda rabarber
375 g färska eller djupfrysta jordgubbar
½ - 1 1/4 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Ägg till penslingen
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg undan 1/3 av degen. Kavla ut resten av degen mellan plastfolie. Klä en pajform, ca 20 cm i diameter, med degen. Låt degen hänga ner lite över kanten.
- Skölj och ansa rabarbern och skär den i jämnstora bitar. Tina och/eller ansa jordgubbarna. Blanda rabarber och jordgubbar och fördela dem i pajen.
- Blanda socker och potatismjöl och strö blandningen över jordgubbarna och rabarbern.
- Kavla ut resten av degen som ett lock till pajen. Skär ut ett par rundlar som är 2½ cm stora. Lyft försiktigt upp locket och lägg det över pajen. Tryck till kanterna. Pensla locket med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader. Grädda i ytterligare 30 minuter eller tills rabarbern har mjuknat. Täck pajen med aluminiumfolie om den mörknar för tidigt. Låt pajen stå och svalna innan serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (0)