Jordgubbs- och rabarberpaj

Serverar: 6 portioner

I denna dessert kombineras de härliga smakerna från både jordgubbe och rabarber. Servera gärna pajen med lite vispad vaniljvisp.

Ingredienser

  • 375 g färdig pajdeg
  • Fyllning
  • 375 g späda rabarber
  • 375 g färska eller djupfrysta jordgubbar
  • ½ - 1 1/4 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Ägg till penslingen
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg undan 1/3 av degen. Kavla ut resten av degen mellan plastfolie. Klä en pajform, ca 20 cm i diameter, med degen. Låt degen hänga ner lite över kanten.
    2. Skölj och ansa rabarbern och skär den i jämnstora bitar. Tina och/eller ansa jordgubbarna. Blanda rabarber och jordgubbar och fördela dem i pajen.
    3. Blanda socker och potatismjöl och strö blandningen över jordgubbarna och rabarbern.
    4. Kavla ut resten av degen som ett lock till pajen. Skär ut ett par rundlar som är 2½ cm stora. Lyft försiktigt upp locket och lägg det över pajen. Tryck till kanterna. Pensla locket med uppvispat ägg.
    5. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader. Grädda i ytterligare 30 minuter eller tills rabarbern har mjuknat. Täck pajen med aluminiumfolie om den mörknar för tidigt. Låt pajen stå och svalna innan serveringen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben