Jordgubbs- och rabarberpaj

Somrig paj med en vinnande smakkombination som görs bäst på färska bär. Tenderar att bli väldigt blöt om man gör den på frusna bär. Dock kan man strö över potatismjöl om pajen skulle bli väldigt lös.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g kallt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • Ca 250 g späda rabarber + lika mycket jordgubbar
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Hacka samman mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Tumma med mjölade fingrar ut degen i en liten, låg pajform. Ställ den kallt att svalna.
    3. Skär rabarbern i små bitar och lägg i pajskalet tillsammans med halverade jordgubbar. Strö över socker blandat med potatismjöl.
    4. Grädda i ca 35 minuter.
    5. God att servera med vaniljglass till.
    6. TIPS: När formen stått i ugnen ett tag täck över med folie så att inte sockret bränns!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben