Jordgubbsbullar

Serverar: 45-50 portioner

Då grabben älskar jordgubbar så var jag tvungen att pröva och goda blev de!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl jordgubbssylt
  • Pensling
  • Mandelspån
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk cirka 30 minuter.
    2. Tag upp degen på mjölat bord och knåda den lätt. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka, cirka 25x50 centimeter.
    3. Bred sylten över halva kakan på längden och vik över den ofyllda sidan. Skär tvärsöver i cirka 2 centimeter breda remsor. Dela dem på längden, men låt dem hänga ihop högst upp. Vrid dem och gör en lös knut.
    4. Jäs under bakduk 30 minuter. Sätt ugnen på 225–250 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och pärlsocker.
    5. Grädda i mitten av ugnen 6–8 minuter.
    6. Låt bullarna kallna på galler under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben