Mumsiga jordgubbsbullar

Serverar: 40 portioner

Kesellan ersätter här en del av smöret och gör bullarna saftiga och goda. Dessutom är de bakade på fullkornsmjöl som gör dem lite "nyttigare" än vanliga bullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 100 g margarin eller smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl kesella (1% el. 10% fett)
  • 2 krm salt
  • 2 tsk kardemumma
  • Ca 14 dl kärnvetemjöl med fullkorn
  • Fyllning
  • Ca 4 dl jordgubbssylt
  • 1 ägg till pensling
  • Mandelflarn till garnering
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Tillsätt lite av degvätskan till jästen och rör så att jästen löser sig. Rör ner resten av degvätskan, socker, kesella, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 min.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i två halvor och kavla ut var halva till en rektangulär kaka. Bred på jordgubbssylt och rulla ihop till en rulle. Skär var rulle i 20 bullar. Lägg bullarna i pappersformar. Låt bullarna jäsa i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelflarn. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8 min.
    3. Mums!

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben