Jordgubbsbullar
Serverar:
20 portioner
Enkelt och snabbt att göra. Jäses 1 gång.
Ingredienser
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl vit sirap
10 dl vetemjöl, ca
Ägg till pensling
Fyllning
1 ½ dl jordgubbssylt eller annan sylt
Garnering
Pärlsocker
Instruktioner
Smula ned jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den har lösts upp.
Tillsätt salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl.
Tag upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla bullar och lägg i formar. Gör en grop i mitten och klicka i sylt.
Låt jäsa i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader ca 8 minuter.
Liknande recept
Jordgubbsbullar
1
45-50
Jordgubbsbullar
30
Härligt fluffiga nutella- och jordgubbsbullar
20
Jordgubbsbullar
30
Jordgubbsbullar
4
20
1
Mumsiga jordgubbsbullar
40
Ljuvliga jordgubbsbullar
24
Nutella- och jordgubbsbullar
20
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!