Jordgubbsbullar

Serverar: 20 portioner

Enkelt och snabbt att göra. Jäses 1 gång.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vit sirap
  • 10 dl vetemjöl, ca
  • Ägg till pensling
  • Fyllning
  • 1 ½ dl jordgubbssylt eller annan sylt
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ned jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den har lösts upp.
    2. Tillsätt salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl.
    3. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla bullar och lägg i formar. Gör en grop i mitten och klicka i sylt.
    4. Låt jäsa i 30 minuter.
    5. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader ca 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben