Ljuvliga jordgubbsbullar

Serverar: 24 portioner

Ljuvliga bullar med en smarrig mandelkrämsfyllning och söta jordgubbar.

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 50 g smör, eventuellt laktosfritt
  • 7 dl mjölk, eventuellt laktosfri
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk kardemumma
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • Ca 3 dl rismjöl, 200 g
  • 2½ dl durramjöl, 125 g
  • 1½ dl majsmjöl, 75 g
  • 1½ dl Maizena, 125 g
  • Fyllning
  • 1 dl socker
  • 75 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • 24 jordgubbar
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 25 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Rör samman socker och smör. Tillsätt mandelmjölet, lite i taget. Blanda i ägget, ett i taget. Täck med plast och låt stå 2 timmar i kylen.
    2. Deg: Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm degvätskan till 37 grader. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt kardemumma, ägg, socker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl och maizena och arbeta samman degen. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
    3. Spritsa eller klicka ut degen i bullformar Fyl formarna till 3/4, låt jäsa ytterligare i 20 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Lägg mandelkrämsfyllningen i en spritspåse och spritsa ner i bullarna. Lägg sedan en jordgubbe i varje. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda i 12 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben