Jordgubbscheesecake med kolasås

Serverar: 10-12 portioner

Bjöd goda vänner på denna i helgen. Den är ruskigt god! Lite söt kanske men det ska väl efterrätter vara!

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smör
  • 125 g chokolate chip cookies
  • 125 g digestivekex
  • Fyllning
  • 3 ägg (gulor + vitor)
  • 1½ dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ l jordgubbar (mixad sås + garnering)
  • Kolasås
  • 25 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smöret. Smula kakorna och digestivekexen. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen med en sked i en form, 24 cm diameter, med löstagbar botten. Ställ formen kallt.
    2. Fyllning: Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt färskosten och vispa samman till en slät smet. Vispa grädden och vitorna i varsin skål, vitorna ska vispas till riktigt hårt skum. Rör ner grädden och vitorna försiktigt i äggsmeten.
    3. Mixa ca 100 g av jordgubbarna (jag tog mer) och varva med smeten i formen. Frys tårtan minst 6 timmar.
    4. Kolasås: Koka ingredienserna knappt 5 min (till ca 110 grader).
    5. Låt cheesecaken tina till lagom konsistens i kylen i 40 minuter. Garnera tårtan med delade jordgubbar och ringla över lite av kolasåsen. Servera resten bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben