Jordgubbsdessert

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Festligt

Ingredienser

  • 1 liter färska eller frusna jordgubbar skivade eller delade i fjärdedelar
  • 2 msk brunfarin
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl yoghurt 3%
  • ½ dl creme fraiche eller marscarponeost
  • ½ tsk rivet apelsinskal
  • Garnering
  • hela jordgubbar
  • färsk mynta eller citronmelissblad
  • Instruktioner

    Lägg jordgubbarna i en skål häll över farinsockret och vaniljsockret blanda väl. låt det stå i kylen tills sockret smält och jordgubbarna saftat sig ca 20 min rör försiktigt ett par gånger. blanda yoghurt, creme fraiche eller osten och rivet apelsinskal i en skål varva jordgubbar yoghurtblandningen i skålar eller höga glas garnera med bär och mynta eller citronmelissbladen servera genast

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben