Jordgubbsdessert på italienska

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Kul att kunna bjuda på något från Italien.

Ingredienser

  • 1/2 liter färska jordgubbar
  • 1 1/2 dl Kesella
  • 1 dl mild yoghurt
  • 2 msk florsocker
  • 4 avlånga italienska kex, t ex savoiardi eller biscotti
  • 1 msk apelsinjuice
  • 1/2 tsk kanel
  • Instruktioner

    Skär alla utom 4 jordgubbar i små bitar. Blanda Kesella, yoghurt, jordgubbsbitar och florsocker. Dela kexen i bitar och droppa över juice. Varva smeten och kexen i 4 små glas. Pudra över lite kanel och garnera med de hela jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Skittles 17 juli 2009

    Gott! Inget exceptionellt, men en trevlig och fräsch dessert. Missade att köpa florsocker så jag tog 1 msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker istället. Kanske hade smeten blivit lite tjockare med florsocker men det funkade... Nästa gång testar jag att droppa över lite Marsalavin istället för apelsinjuice för att förstärka den italienska smaken...

    albert21 24 augusti 2012

    Vi hade i limoncello istället för apelsinjuicen som även det är italienskt från amalfikusten och gav det en mycket god smak till det hela.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben